onsdag 2 januari 2013

Vit chokladpannacotta med hallonsås


 
Nu är det allt lite svårt att hålla rätt på dagarna!
 
Onsdag idag?
 Men det känns sannerligen som måndag!
Ja i alla fall så är det ju snart helg igen och ska du göra en god efterrätt då så kan jag tipsa om denna vi hade på nyårsafton.
 
Försvinnande god!
 
Vit chokladpannacotta
 
4 port
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk socker
100 g vit choklad
 
Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp grädde och mjölk.
Hacka chokladen i grova bitar och rör ner den med sockret i gräddmjölken.
Rör om tills chokladen smält.
Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i chokladsmeten.
Häll upp i vackra glas och låt stå kallt minst 6 timmar.
 
Hallonsås
 
2 dl hallon
2 msk florsocker
 
Värm hallonen och rör ner florsockret.
Puttra några minuter.
Sila hallonsåsen för att få bort kärnorna. Låt svalna och häll sen lite på varje pannacotta.


Och så tycker jag absolut att ni ska göra havreflarn till för det blir så där knaprigt segt gott till den lena pannacottan!
 
 
Havreflarn
 
75 gr smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
 
Ugn 200 grader
Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser.
Klicka ut på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små bollar av smeten och provgrädda gärna en först.
Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Lossa innan de svalnat helt och lägg på galler.
 
Väldigt gott!


6 kommentarer:

Viola sa...

Snålvattnet rinner just nu på mig :) god fortsättning, kram

Nathalie sa...

Tack för receptet! Ska absolut prövas :)

Anonym sa...

Mmmm, låter verkligen smarrigt och ser dessutom väldigt fint ut! Och pannacotta känns aldrig fel. Tack för receptet och inspirationsbilder!

Själv har jag varit långledig och håller med om att det gör en aningen förvirrad vilken dag det egentligen är! Det ska faktiskt bli skönt att börja arbeta i morgon - och så är det ju snart freeedag igen!!!

Ann-Britt

Träning Inredning Inspiration sa...

Gott, tack för receptet!
Jag är också förvirrad med dagarna men så härligt det varit att vara lååång ledig!

Kram

hemma hos lilla mej sa...

MMm vad gott det låter .Tack söta för receptet.Önskar dej en God Fortsättning på nya året.Ha en fin dag .Onsdagskramar Rita ♥

Ulrica - Hus no. 30 sa...

OJ, det såg riktigt smaskigt ut! Jättefina bilder dessutom :).

Önskar ett fint 2013!
Kram Ulrica